www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. március PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2019.03.20.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

BARTÓK ÓVODA - "A kép varázsa - a nagyi is volt fiatal!" (havi szakkörök) - 2013

2013 szeptember és október során, 5 havi szakkört valósítottunk meg a győri Bartók Óvodában, amely alkalmakra bontott fotós dokumentációja itt található meg.

     

HAVI SZAKKÖR - ELSŐ ALKALOM

A szeptember 16-i első alkalommal az óvodások játékos köntösbe ágyazva kezdtek el ismerkedni a fotózás alapjaival.


HAVI SZAKKÖR - MÁSODIK ALKALOM

A szeptember 18-i alkalommal az óvodások által hozott családi fotográfiák szelektálása zajlott, valamint beöltözés az általunk és az óvoda által összegyűjtött viseletekbe, melyet a gyerek nagyon élveztek. Ezen, egymás fotózásán keresztül gyakorolhatták tovább a fotózást, mert minden óvódás hozott othonról fényképezőgépet is.


HAVI SZAKKÖR - HARMADIK ALKALOM

Az ovi által október 1. délutánra szervezett Szent Mihály napi búcsú, amely az ovi udvarában a szülők és rokonok részvételével került megrendezésre, jó alkalomnak mutatkozott arra, hogy óvodásaink "éles" helyzetben gyakorolhassák, hasznosíthassák az eddigi foglalkozásokon tanultakat.  A többség nagy elánnal vetette be magát a forgatag és annak részleteinek megörökítésébe. 


HAVI SZAKKÖR - NEGYEDIK ALKALOM

Október 15-én megkezdődött az előző alkalommal készített fotókból a családnak szánt ajándékok készítése. A gyerekek kézbe kapták a fotópapírra nyomtatott, archivizált, ovális keretbe rakott portréjukat és csoportképet a csoportról, amelyet először kivágtak. Majd a kivágott fotót egy A4-es lapra ragasztották. A fotón kívüli üres felületet pedig rajzolással és színes kivágásokkal diszítették fel, tették portréjukat ajándéktárggyá. Továbbá újabb protrék készültek róluk, a következő alkalommal készítendő karácsonyi ajándékokhoz.


HAVI SZAKKÖR - ÖTÖDIK ALKALOM

2013. október 22-én zártuk a havi szakkört, az oktatást és az ajándékfotók készítését. Biztosan állíthatjuk, hogy a gyermekek nagyon élvezték a fotográfia alapjaival való ismerkedést és a módszer alapján biztosan közelebb kerültek az őseikhez, szülőkhöz, nagyszülőkhöz, dédszülőkhöz. Megtudták azt, hogy lakásuk fiókjainak mélyén fotográfiák szunnyadnak az ősökről, amely remélhetően később is eszükbe jut. És szintén remélhetőleg kicsit biztosabb kézzel és bátrabban nyúlnak a fotómasinához, mobiltelefonhoz a jövőben, a környezet és a csalűád történéseit megörökítendő.


AZ ÓVODÁSOK FOTÓI

A gyerekek a második alkalomtól kezdve lelkesen fotóztak, hozták magukkal az othoni fényképezőgépet. Sajnos, többszöri kérésünk ellenére csak kevesek szülője küldte el nekünk a készült fotókat. Akik elküldték, azok képeit tudjuk itt megmutatni.

 


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK