www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2020. June MoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTu Actual program:
2020-06-05
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

VÉLEMÉNYEK, TÖRTÉNETEK, FOTÓK, VIDEÓK - NYÁRI BEREK Mediawave Nyári Tábor 2018 :: Kroneisz Orsolya véleménye

 

Kroneisz Orsolya véleménye

(Pannonhalma)

a batik műhelyt vezette

 

Én is megérleltem magamban az együttlétet, hagytam időt magamnak, hogy ne az első impulzusok vezéreljenek, bár azok is hasznosak tudnak lenni. :-)


Tavaly három napot tudtam maradni, idén négyet, jövőre szabaddá teszem magam az egész hétre!


Rendkívül jól esett, hogy elindultunk a szemétmentesség felé, én azt hiszem, hogy nem is tudnék már eltölteni úgy valahol egy hetet, hogy látom: térdig gázolunk a hulladékban. örülök, hogy nem csak elmélet maradt, amit kigondoltatok, hanem a megvalósulás is nagy lépésekkel történt. Szerintem ebben radikálisnak kell lenni, ahogy Jenő Te ezt ki is fejezted: nincs műanyag tányér és kész.


Jól estek a konferencia mini-előadásai: sokan, sokfelől ugyanarra törekszünk.

 


Gyönyörűséges volt az ácsmunka: meghatározó látványelem volt a nap nap utáni változásával.

 


A szülőfalum, Kimle mellett, Novákpuszta után van egy sziget, amit megvásárolt pár Németországban élő magyar fiatal ( rendszeres Mediawave-látogatók), csodás dolgokat hoztak létre, egy kb. 300 fős fesztiválhoz, teljesen környezetbarát minden, csak a hódok által kidöntött fákból építkeztek, szívesen megmutatnám Neked, sok ötletet át lehetne emelni Somogyfajszra, akár egy újabb ács-projektbe, akár asztalos műhely keretei közé.


Nagyon jókat beszélgettem- azt hiszem ez meghatározó élményem még idén. Csupa olyan beszélgetés volt, amikor nem kellett felállni, továbbszaladni, lekerekíteni, mert nincs idő, hanem hagyni addig élni az együttlétet, amíg akar.

 


Jó volt batikolni, közben együtt lenni, létrehozni valamit, jó volt főzni és élvezni, hogy másoknak ez jól esik, majd egy másik napon élvezni, hogy aznap nem nekem kellett. Pintér Zsolti az új, még kiadatlan lemezükkel, (link formájában) honorálta a gombalevesemet, ettől nagyon boldog voltam!

 


A gyerekekkel, kiskamaszokkal kapcsolatban hasonló a véleményem, mint Daruka Misinek: ahhoz hogy megtalálják a helyüket, nekünk kell képviselnünk a megfelelő hozzáállást. Ahogy régen is megvolt egy közösségben a rangsor: a kisgyerekek figyelhették a nagyobbakat, eltanulhattak, elleshettek ötleteket, a nagyobbak figyelték a felnőtteket, eltanulták a dolgokat, de senki nem lehetett véleményformáló felfelé.

 

 

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne hallgassuk meg a nagyobbakat, de túl nagy energiát ne fektessünk ebbe: találják fel magukat és semmiképp ne szórakoztassuk őket! Andris itthon szervezett egy fergeteges cirkuszi előadást az 5 kisebb testvérével, unokatesókkal: ez lehetne egy műhely a nagyobbaknak: hozzanak létre egy előadást, amiben ők az ötletgazdák, az irányítók.Mi pedig élvezzük!


Ami még eszembe jutott: lehetne egy olvasókör. minden nap más olvashatná fel egy kedvenc novelláját vagy akár folytatásban olvasnánk egy művet, minden nap fix időpontban.


A jóga hiányzott, de más tényleg nem.


Mikor hazaértünk,meséltem a barátnőmnek, hogy milyen is volt, erre ő: akkor ez olyasmi, mint a kamaduli szerzetesek jelmondata:
"Nem sietünk sehova, csak a mennyországba."


Valami ilyesmi.:-)

ölelés: Orsi

Ossza meg ismerőseivel:
Please send us your comment:
Name: Text:
E-mail:
Please, write here the characters you can see in the picture:

SEARCH


      
MEMBERSHIPS
PARTNER OLDALAK