www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. január KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2019.01.19.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

PASSPORT CONTROL HÍREK

2008.05.11.

Csanaki Melinda véleménye - PASSPORT CONTROL 5 Nemzetközi Fotóműhely


Mediawave. Győr kivirágzása. Egy hatalmas hullám, amiből nincs kiszállás. Egy olyan hullám, aminél alig várod, hogy a következő újra elragadjon. Bárcsak beszélni tudna az a sok piros és szürke karkötő! Fényírók fesztiválja; végtelen szabad teret nyújt az ismerkedéshez, a megismeréshez, a lehetőségekhez, a szórakozáshoz és ahhoz, hogy a mindennapiságot elfelejtve és hátunk mögött hagyva, átadjuk magunkat a művészeteknek. Az utcákat ellepik a film, a zene, a fotózás szerelemesei. Minden él és mozog, a városnak egy új arca mutatkozik meg.


Az első napon még csak körvonalazódtak az előttünk álló napok feladatai, programjai. Aztán elkezdődött egy olyan hét, aminek a hangulata nem fog elmúlni egyhamar. ..
A reggelek általában nehezen indultak, de aztán mindig eredményekben gazdagon záródtak . A technikai dolgok elsajátításában rengeteg segítséget kaptunk. És sokszor nem éppen a pozitív kritikák ösztönöztek minket a feladatok maximális teljesítésére. A legtöbb köszönet Szabó Pétert illeti; bármilyen körülmény között mellénk állt és segített minket, Ő egy biztos pontja volt a napjainknak.
Alkalmunk nyílt hivatásos fotográfusok véleményét meghallgatni a képeinkről, ami nem hiszem, hogy bárkinek is a hátrányára vált volna. Túl sok idő azonban nem volt, hogy csüggedjünk, hiszen másnap már a divatfotózásba vágtunk bele. Olaszországból érkezett szakmabeli állt a csapat élére és kalauzolt el minket a fotózás egy másik ágába. A divattervezők, fodrász és sminkes segítségével a modellek mindenki elvárásának megfelelően készen álltak egy két napos játékra a „fényekkel és árnyékokkal”.
Az estéket rengeteg koncert, program, előadás színesítette, melyek dokumentálása magától értetődőnek számított. A hetet hivatalosan a fesztivál ideje alatt készült fotók és filmek vetítésének sora zárta. Egy zsúfolásig megtelt terem örült tapsolva a sikeresen elkészült munkáknak, amelyek már honlapon is láthatóak. Az eredményhirdetés után aztán kezdődhetett a „nem hivatalos” búcsúzkodás a barátoktól, az új ismerősöktől és magától a rendezvényt övező hangulattól. Aki csak tudott ott volt, kár lett volna kihagyni…
A Mediawave az a fesztivál, ami alatt mindenki megtalálja azt, amit keres és úgy, ahogy szeretné. Kapcsolat kötődik minden és mindenki között. Egymásra találnak az emberek, a művészetek, a kultúrák, a szokások… Egy közös világ, határok nélkül!

Csanaki Melinda
(győri fotószakkörös)

képei megtekinthetők a fotógalériában

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK