www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. február CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2024.02.27.
0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

PASSPORT CONTROL HÍREK

2023.06.21. 23:12

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban


Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

 

 

Karina Logothetis filmrendező és fotográfus Athénban és Los Angelesben él. Az elmúlt évtizedben több mint 30 produkcióban dolgozott a film- és tévéiparban íróként, rendezőként vagy forgatókönyv-felügyelőként, valamint a divatiparban fotósként. Munkáit szülővárosában, Tesszalonikiben középiskolákban és egyetemeken tanítják. Karina a Discovery Days, egy Los Angeles-i forgatókönyv-fejlesztő labor producere is. Az athéni TEI-n szerzett diplomát fotográfia és audiovizuális művészetek szakon, a SAE-n filmkészítői diplomát, a montpellier-i Paul Valery III-ban filmelméletet tanult, és olyan workshopokon vett részt, mint a Sundance színészrendezés és az AKTO díszlet- és produkciótervezés.

 

 

Vasilis Zlatanos először az elektromos basszusgitározás elsajátításával kezdett el zenélni. Társalapítója volt a VIPERVIKINGS zenekarnak, amely 3 EP-t és 1 LP-t adott ki, és megnyerte a RedBull Bedroom Jam versenyt. Dolgozott hangtervezőként, hangkeverőként és film- és színházi zeneszerzőként, a VOURVOUROU című filmmel elnyerte a legjobb eredeti filmzene díját (Drámai Filmfesztivál). Legújabb projektje a Club Zothique nevű, főként elektronikus, elektroakusztikus és kísérleti zenére összpontosító projektje.

 

Közös munkájuk, a Kavics (er. Pebble) című kisjátékfilm a 2023. április 35-27 között, a budapesti Cirkó-Gejzír Filmszínházban megrendezett 33. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttléten elnyerte a legeredetibb kisjátéfilm díját. Emellett olyan díjakat is elnyert, mint a Hollywood Screenings Filmfesztivál Zsűri Díja a Legjobb Forgatókönyvnek, valamint a Los Angeles-i Görög Filmfesztiválon (LAGFF) a Legjobb rövidfilmnek járó Orfeusz-díj, és többször jelölték más díjakra is.

 

A film rövid előzetese itt tekinthető meg.

 

A kisjátkfilm absztraktja:

Egy terapeuta lánya betör az anyja rendelőjébe, hogy gyógyszert lopjon, és véget vessen az életének, ám betoppan egy hívatlan páciens, aki kétségbeesetten segítséget kér. Egy nem éppen szokványos terápiás ülés következik, ahol a terapeuta sem igazi szakember. De a két nőt összeköti a gyász, és közös erővel birkóznak meg a veszteség érzésével.

 

Karina és Vasilis a 2023. július 17-23. között a somogyfajszi Kund-kastélyban megrendezésre kerülő Mediawave Nyári Berek filmes műhelyében fognak foglalkozást tartani.

 

További részletek a táborról itt.

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2023.06.25. 015:05

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban

Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK